Groene gazpacho met avocado en komkommer

Ben je opzoek naar een lekker alternatief op de Spaanse koude gazpacho? Dan is de groene gazpacho met avocado en komkommer zeker een aanrader. In Nederland zijn we niet gewend om een koude soep te eten, maar toch wint het steeds meer aan terrein. De temperaturen lopen in Spanje vaak hoog op en dan is een heerlijke verkoeling altijd welkom. Vandaar ook dat de traditionele gazpacho vaak gegeten wordt. Ook bij ons kan het in de zomer goed warm worden en een lekkere groene gazpacho brengt de nodige verkoeling en daarnaast is het ook nog eens erg gezond.

Ingrediƫnten groene gazpacho:

  • 200 milliliter yoghurt
  • 1 groene appel
  • 1,5 komkommer
  • 2 avocado’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 milliliter groentebouillon
  • paar basilicumblaadjes
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram ricotta
  • 3 sneetjes brood
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze groene soep:

Schil de appel en zorg ervoor dat de avocado’s ontpit worden. Hak het teentje knoflook fijn en snijd de rode peper in kleine plakjes. Verwijder de pitjes als je de groene gazpacho wat minder pittig wilt maken.

Als alle ingrediƫnten klaar staan, dan kan je dit in de blender doen. Vervolgens mix je het geheel net zolang totdat het een mooie gladde soep is. Het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Deze mooie koude groene gazpacho soep is in een mum van tijd te maken. Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Zelf bepaal je hoe dik je de soep wilt maken. Als je een wat gladdere soep wilt, dan voeg je wat extra bouillon of appelazijn toe. In principe is de soep nu klaar. Wij adviseren de soep eerst nog een tijdje in de koelkast te zetten, zodat deze lekker afkoelt.

Als garnering kan je wat croutons maken. Snijdt het brood in kleine stukjes en verwarm de over voor. Op 200 graden doe je de stukje brood in de oven met daaroverheen een beetje olijfolie. In ongeveer 15 minuten zouden de croutons klaar moeten zijn. Ook de croutons laat je een tijdje afkoelen, zodat deze lekker knapperig zijn. Serveer de groen gazpacho met de croutons en geniet van dit heerlijke recept.